Evangélikus piknik és családi nap volt Soltvadkerten

Evangélikus piknik és családi nap volt Soltvadkerten

Share this content.

Forrás: vira.hu, szöveg: K. Gy.
Soltvadkert – Pünkösdhétfőn a Vadkerti-tó melletti Tavirózsa Kalandparkba várták szeretettel a kicsiket és nagyokat a délelőtt fél tízkor kezdődő piknikre és családi napra. A programok közt szerepelt a tíz órakor kezdődő szabadtéri istentisztelet, zenélés, éneklés, foci és egyéb játékok, valamint használható volt a kalandpark játszótere is.

Az egész napos rendezvényről Homoki Pál lelkész mesélt a Vira.hu-nak:

Eddig gyülekezeti sport napot tartottunk, de az csak a sportot kedvelő családokat mozgatta meg. Nem igazán jött el rá például az idősebb korosztály. Ezért ezt szerettük volna bővíteni azzal, hogy ne csak a sportot kedvelő és a fiatalabb korosztály, hanem mindenki ki tudjon jönni.

Így, a tavasz végén és a nyár elején már jó idő van – ezért jött egy ötlet, hogy szervezzünk inkább egy gyülekezeti pikniket… és ha már gyülekezeti piknik és tavasz, akkor már adja magát, hogy pünkösd, ami két napos ünnep, vasárnap és hétfő.

Pünkösdvasárnap van két istentisztelet és – úgy, mint például húsvétkor – van egy hétfőn is tíz órakor. Ezt a tízórai misét hoztuk ki erre a területre. Ami a helyszínt illeti, annak az ötlete Fejesné Szarka Rita fejéből pattant ki.

A nap sporttal kapcsolatos részét Zsikláné Szarka Judit szervezte, míg a közös énekléseket Horváth-Hegyi Ádám kísérte gitáron.

A finom sertéspörköltet Péczka Ferenc és Májer Ferenc főzte bográcsban, amit mindenki ingyenesen kapott.”

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!