Evangélikus presbiteri találkozót tartottak Bakonytamásiban

Evangélikus presbiteri találkozót tartottak Bakonytamásiban

Share this content.

Szöveg: Muhari Lászlóné, Bakonytamási
Bakonytamási – A Bakonytamási Művelődési Ház adott otthont 2016. december 3-án a presbiter találkozónak. A terem megtelt szeretetteljes emberekkel, akik nem csak szavakban, de a szívükben is hozták a testvéri szeretetet.

A nyolcadik találkozón öt település presbiterei voltak jelen, együtt közel hetvenen. Bakonyszentlászló, Zirc, Veszprémvarsány, Sikátor és Bakonytamási küldöttei. Minden gyülekezetből ismerős és jó barát köszöntötte egymást.

A jól megszervezett találkozó Szakos Csaba bakonytamási evangélikus lelkész az egyházi esztendő múltidéző beszámolójával kezdődött. Képek vetítésén keresztül mi is eljuthattunk azokra a csodálatosan szép helyekre, ahova az egyház kirándulást, tábort és programokat szervezett 2016-ban.

A színes előadás, a szép látvány arra invitáltak bennünket, hogy amennyiben lehetőségünk lesz rá, mi is részt vegyünk a 2017-re tervezett eseményeken.

Szakos Csaba lelkész után a székesfehérvárról érkezett Bencze András lelkész, püspökhelyettes és felesége a házas hétvége lelkiségével ismertették meg a résztvevőket. Egyházi énekkel, mesével színezték előadásukat. A mese mondanivalója az volt, hogy együtt és egymással összefogva tudunk csak létezni, mert az összefogás, összetartás, a szeretet teszi az embert igazán emberré.

Az előadás után a házaspár elbírálta az öt település hittanos gyerekeinek rajzait és Betlehemét. Szép rajzokat és igazán kreatív ötlettel készült Betlehemeket csodálhattunk meg.

A találkozón megkoszorúzták a falu szülöttének, Tatay Sándor írónak az emléktábláját, halálának 25. évfordulója alkalmából.

A falu énekkarának előadásában a megemlékezéstől egészen a karácsonyig jutottunk énekeken és verseken keresztül.

A jelenlévőket még kézműveskedésre, szellemi és játékos vetélkedőre invitálták. Nagyon jót szórakoztunk azon, ahogy a házaspárok megmérették magukat a csocsó „tudományában” is. Igaz, hogy a csoportunkból mi nem nyertünk, de ez nem szegte kedvünket, mert a játék volt a fontos, még szorosabb barátságok kötődtek.

A találkozó egy jóízű vacsora elfogyasztásával fejeződött be.

Mindnyájan vidáman, szeretettel és áhítattal megtelve távoztunk a nyolcadik presbiteri találkozóról.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!