Evangélikus püspök és felesége a házasság fontosságáról

Evangélikus püspök és felesége a házasság fontosságáról

Share this content.

Szöveg: Pongrácz Máté
Kaposvár – A házasság hete rendezvénysorozat keretében népes hallgatóság gyűlt össze a kaposvári HEK étteremben, hogy találkozzanak, és egy beszélgetést hallgassanak meg Gáncs Péter evangélikus püspökkel és feleségével a család és a házasság értékeiről.

Az Európai Unió támogatásával és a Kaposvári Evangélikus Egyházközség szervezésében megvalósuló est kezdetén Pongráczné Győri Boglárka lelkészasszony köszöntötte a résztvevőket, és örömét fejezte ki, hogy Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke és felesége megtisztelte a rendezvényt. 

Az esemény kapcsán a szervezők célja az volt, hogy megmutassák a házasságra készülők és már házasságban élők számára, milyen egy életen át tartó szeretetközösség, milyen evangélikus lelkészként megélni a házasság különleges lehetőségeit. A közel ötven résztvevő Bencéné dr. Fekete Andrea evangélikus presbiter, egyetemi docens moderálásának köszönhetően bepillantást nyerhetett két fiatal egymásra találásának történetébe, egy életre szóló szövetségük megkötésének pillanataiba, a család formálódásának élményeibe és a püspökké válás családra gyakorolt – sokszor igazi próbákat eredményező – hatásába. 

A személyes, nyitott hangvételű estén sok mély üzenet is elhangzott, így a beszélgetést lezáró imádság után volt miről eszmét cserélni az asztalok körül, a vacsorára várva, mely a finom falatok mellett jó lehetőségként szolgált arra is, hogy a hasonló életkorú párok megismerkedjenek egymással, kapcsolatok, barátságok kötődjenek.

Az est végül kötetlen beszélgetéssel és a házasságba vetett bizalom kölcsönös átadásával zárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!