Evangélikus TeleTemplom – Evangélikus iskolák az összetartozás jegyében

Evangélikus TeleTemplom – Evangélikus iskolák az összetartozás jegyében

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Evangélikus percek – 30 éve újraindult evangélikus iskolarendszerünk sajátos családot hozott létre. A karantén idején még inkább érezzük az összetartozást egymás hiányában. Mindenki számít, mindenki társunk a „most”-ban. Akiket szülők és maga Isten bízott ránk. Bezártságot hozó időben is, utána is érezzük meg a zsoltár biztatását: tágas térre állított minket az Úr! – Mesterházy Balázs evangélikus lelkész, kőszegi iskolaigazgató gondolatait osztjuk meg az Evangélikus TeleTemplom következő részében. – PREMIER: 2020. május 20. 18.00!

Szerdánként 18 órakor az Evangélikus percek című kilenc perces programban az egyház életét érintő fontos témákról biblikus nézőpontból elmélkedik egy-egy lelkész vagy világi szolgálattevő. Az alkalmakon összefonódik a csendes meditáció, az együttgondolkodásra, sőt az imádságra hívó bátorítás, és az azt kiegészítő esztétikus képi és élményt adó zenei megfogalmazás.

Egyházunk különböző munkaágainak tagjai különböző témákról, így többek között az úrvacsoráról, diakóniai, iskolai szolgálatukról, ifjúsági munkáról vallanak majd az egyes epizódokban: Gáncs Péter, Kendeh K. Péter, Molnár Lilla, Grendorf-Balogh Melinda, Gregersen-Labossa György, Prőhle Gergely és Mesterházy Balázs felvezetésében.

Kérjük, kövessék egyházunk honlapját, Youtube-(külső hivatkozás) és Facebook(külső hivatkozás)-oldalát!

A filmek a Magyarországi Evangélikus Egyház megbízásából készültek. Készítette: Erős Barna, Fehér Péter, Gesztesi Beatrix, Kőrösi András, Láposi Zoltán, Schwindl Endre, Tréfás Sándor.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!