Evangélikus vagyok – így ünneplek. És te? – 3.

Evangélikus vagyok – így ünneplek. És te? – 3.

Share this content.

Zene: Győrffy István. Felvétel: Johann Gyula rézfúvós együttese
„Úgy érzem, hogy ez a mostani helyzet egy teljes, egy éven át tartó adventre, várakozásra fog bennünket ösztönözni, és nagyon remélem, hogy a 2021-es áv adventje el fogja hozni számunkra a már jól megszokott ünnepeket.” – Himer Tünde diák, Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

Az első karácsony bizonytalanságban telt: egy istállóban, széna és állatok között érkezett közénk a Megváltó. Az idei karácsonyunk is szokatlan, kérdésekkel és aggodalommal teli, de az ünnep fényét ez sem veheti el.

Kétezer évvel ezelőtt Mária és József egy népszámlálás miatt indult Betlehembe, jövőre pedig  Magyarországon is népszámlálás lesz. Mindenkinek felteszik majd a kérdést, hogy mi a vallása, felekezete? Válaszunkat a karácsonyi együttlétünk is megerősítheti: Evangélikus vagyok. És te?

Lehet, hogy az idei együttlét nem a megszokott, de továbbra is evangélikusokhoz méltón – derűsen, békében és szeretetben ünnepelünk. Ezt mutatjuk be a járványhelyzetre is reflektáló, otthoni körülmények között készült videósorozatunkkal.

Zene: Győrffy István. Felvétel: Johann Gyula rézfúvós együttese.

#evangélikusvagyok #evangélikusokvagyunk #éste #evangélikus #egyház #lutheran #népszámlálás

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!