Evangélikusok vagyunk. És te?

Evangélikusok vagyunk. És te?

Share this content.

Szöveg: Zászkaliczky Anna Eszter
Budapest – A reformáció hónapjában indult el a Magyarországi Evangélikus Egyház kommunikációs kampánya, amellyel a 2021-es népszámlálásra hívják fel a figyelmet. A népszámlálás során mindenkinek felteszik majd a kérdést, hogy mely egyházhoz tartozónak vallja magát. A tízévente megrendezett népszámlálás eredménye is mutatja jelenlétünket a társadalomban, ezért hatással van az evangélikus egyház jövőbeli lehetőségeire is.

A kommunikációs kampány első szakaszában egyházunk püspökei szólaltak meg: az Evangélikus Élet októberi, ünnepi számában szórólapon hívták fel a figyelmet a népszámlálás minden egyháztagot érintő közös ügyére, a november 8-ai magazinban pedig interjúkat olvashatnak majd e témával kapcsolatban.

A nyomtatott anyagok mellett a közösségi médiában – Facebookon, Instagramon és Twitteren – is megjelent a felhívás, a reformáció emléknapján pedig YouTube-csatornánkon mutattuk be püspökeink videóüzenetét.

A kommunikációs jelenlét erősítése érdekében szabadon felhasználható vizuális anyagok itt érhetők el.

A kommunikációs kampány következő szakaszát a karácsonyi időszakra tervezik, így az ünnep alatt azokat az evangélikusokat is meg szeretnék szólítani, akikkel az év többi szakaszában csak ritkábban találkozunk.

Közös érdekünk, hogy minél többen vallják magukat evangélikusnak, ehhez pedig mindnyájunk összehangolt munkájára és aktív együttműködésére van szükség! Ezért örömmel vesszük, ha minél többen viszik hírét a felhívásnak akár online formában, akár szóban. Habár a népszámlálás még messze van, hívjuk fel szűkebb és tágabb környezetünk figyelmét is a vallási kérdés fontosságára, hogy jövőre együtt mondhassuk és kérdezhessük: Evangélikus vagyok. És te? 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!