Evangélikusok vagyunk – így ünnepelünk. És te? – 6.

Evangélikusok vagyunk – így ünnepelünk. És te? – 6.

Share this content.

Zene: fóti Evangélikus Kántorképző Intézet
Az első karácsony bizonytalanságban telt: egy istállóban, széna és állatok között érkezett közénk a Megváltó. Az idei karácsonyunk is szokatlan, kérdésekkel és aggodalommal teli, de az ünnep fényét ez sem veheti el. Kétezer évvel ezelőtt Mária és József egy népszámlálás miatt indult Betlehembe, jövőre pedig Magyarországon is népszámlálás lesz. Mindenkinek felteszik majd a kérdést, hogy mi a vallása, felekezete? Válaszunkat a karácsonyi együttlétünk is megerősítheti: Evangélikus vagyok. És te?

 

Lehet, hogy az idei együttlét nem a megszokott, de továbbra is evangélikusokhoz méltón – derűsen, békében és szeretetben ünnepelünk. Ezt mutatjuk be a járványhelyzetre is reflektáló, otthoni körülmények között készült videósorozatunkkal.

Zenei felvétel: a fóti Kántorképző Intézet munkatársainak munkája.

#evangélikusvagyok #evangélikusokvagyunk #éste #evangélikus #egyház #lutheran #népszámlálás

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!