Adventi kapaszkodó

Adventi kapaszkodó

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Budapest – Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Mostani lapszámunk dátuma már az advent elérkeztét jelzi, igyekeztünk ezért magazinunkba is „csempészni” egy kis adventi hangulatot, például gondolatébresztő jegyzetekkel. Ugyancsak az előttünk álló felkészülési időszakra és már a karácsonyra is tekintve ajánlom olvasóink figyelmébe a Luther Kiadó kínálatát: számos értékes kiadvánnyal, közöttük újdonságokkal is találkozhatnak négy kiadói oldalunkon.

„Nem szabad a rangbéli helyért erőlködni” – vallja Kézdy Edit. A Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatóját azután kérdeztük, hogy megjelent a Heti Világgazdaság című lap ez évi összeállítása a száz legjobb magyarországi gimnáziumról, és a budapesti iskola ismét az első lett az egyházi intézmények között. A győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium pedig a legjobb száz közé került a gimnáziumi rangsorban. Kolarovszki Zoltán igazgató családként tekint intézményükre; mint vallja, a legfontosabb, hogy szeretettel tanítsanak és megértéssel neveljenek.

Mélyreható, információkban gazdag írásában az öngyilkosságról szól Homoki Pál lelkész, többször is felhívva a figyelmet: ez a végzetes lépés nem megoldás, de arról is ír, hogyan keressünk kapaszkodókat, illetve hogyan figyelhetünk embertársainkra, hogy megelőzzük a tragédiát.

Mindannyian nehéz helyzetben vagyunk a járvány miatt, de sosem szabad elfelejtenünk, hogy van kihez fordulnunk. Koczor Tamás arra biztat a vele készült interjúban, hogy vegyük észre Istent jártunkban-keltünkben. A ferencvárosi evangélikus lelkész a napokban megjelent, Sietős történetek című kötetével is arról szól: „Nyitott szem, fül, szív – ez mindenkinek meglehet. Ha valaki úgy indítja a napot, hogy »ma figyelek, és észreveszek egy történetet«, akkor az talál.”

Minden olvasónkat – áldott adventi időszakot kívánva – keresésre buzdítom én is.

Kézdi Beáta

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!