„Csakazértis” nyár

„Csakazértis” nyár

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Olvasóink augusztus utolsó napjaiban vehetik kézbe magazinunknak ezt a számát, amelynek 58. oldalán az Új nap – új kegyelem rovat már csaknem szeptember közepéig vezet bennünket igei fogódzókkal az evangélikus Útmutató mentén. De most – a hosszúnak ígérkező hétvége miatt már az állami ünnepünk előestéjén nyomdába küldendő lapszám korrektúrapéldányát „tanulmányozva” – valahogy még nem szeretnék tudni az őszről.

Az otthon maradásra kényszerítő tavaszi járványveszély enyhültével olyan jó volt végre tágasabb terekben megmozgatni a tagjainkat, felszabadultabban találkozgatni szeretteinkkel, ismerősökkel – és ismeretlenekkel. És olyan jó olvasni azokról a gyülekezeti és iskolai táborokról, amelyekben, gondolom, hasonlóképp éreztek azok a fiatalok, akik – reménység szerint – evangélikus egyházunk utánpótlását jelentik.

Apropó, „olvasni”! Mivel idén csapadékban sem szűkölködött az évszak, okkal feltételezhetjük, hogy a nyári szabadság napjaiban több idő szentelődött nyomtatott sajtótermékek forgatására. Túl azon, hogy magazinunk – amelynek szinte minden írása „biblikus” – önmagában is igyekszik szellemi munícióval szolgálni, rendszeresen ajánlunk arra érdemesíthető különböző kiadványokat. Két könyvre ezúttal egy-egy hosszabb idézettel fókuszálunk. Történetesen mindkettő kiadónk gondozásában látott napvilágot, miként a Luther Kiadó adta ki annak a Reményik Sándornak is a legteljesebb versgyűjteményét, akire születésének százharmincadik évfordulója alkalmából emlékezünk.

Az érdeklődésre méltán számot tartó interjúk mellett mostani magazinunkba kifejezetten „erős” jegyzetek kerültek. S bár ezek egyike már a szeptember igéjéről tanít, szeretném leszögezni, hogy ez a lapszám augusztus 30-ai dátummal jelenik meg. Azok tehát, akik aznap veszik kézbe az újságot, nyugodjanak meg: még nem ért véget a hónap!

T. Pintér Károly

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!