Irgalomra várva

Irgalomra várva

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Antal Bálint
Budapest – Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Ha a 2020. évet össze kellene foglalni egyetlen szóban, vajon az olvasó melyik szót választaná? És egyházunkban vajon mi lenne 2020 szava? A hit vagy épp a hitetlenség, ahogyan bibliaolvasó Útmutatónkban láttuk az év igéjét? Vagy az úrvacsora, amelynek az éveként emlékezhetünk majd egyházunkban 2020-ra, illetve – meghosszabbítva – 2021-re is?

Erre az évre újra világos és erős üzenetet, kulcsfontosságú témát tár elénk az év igéje: irgalom. Bár a jelentését sejteni véljük, valódi mélységét aligha láthatjuk még. Talán idén a járvány lecsengőben lesz, de már most is tucatszám találkozunk az útszélen irgalmas samaritánusokra váró sebesültekkel, talán mi magunk is azok vagyunk. A világ nyugtalan, békétlen. Várunk a rendre, az újbóli találkozásokra, várjuk a disszonáns hangzás feloldását. Várunk az irgalomra. De a várakozás idén nem lesz elég, Jézus aktív cselekvésre buzdít. Nemcsak a népszámlálás előkészületeiben lesz szükség aktivitásra, hanem közösségeink újbóli élővé, láthatóvá tételében is.

Ebben az aktív cselekvésben az Evangélikus Élet idén megújulva, de lelkületét megtartva várja olvasóit. A kiadónk által 2019-ben végzett felmérésre adott olvasói válaszok, valamint fenntartói és szakbizottsági javaslatok alapján frissülő rovatok, arculati változások és változó papírvastagság mellett az oldalszám csökkenéséről is számot kell adni.

Azzal a reménnyel indítjuk útjára lapunk 86. évfolyamát, hogy a magazin tartalma, a tervezett különszámok, illetve az evangélikus sajtófelületek együttesen segítik olvasóinkat abban, hogy az irgalom több legyen egyszerű példázatbeli kulcsszónál. Hiszen az irgalmat értenünk és gyakorolnunk kell, és talán utólag tényleg ezzel a szóval jellemezhetjük majd az évet.

Isten áldása kísérje olvasóinkat 2021-ben is!

Antal Bálint, a Luther Kiadó igazgatója

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!