AJÁNLÓ: Sótartóból sószóró

AJÁNLÓ: Sótartóból sószóró

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Gáncs Péter, fotó: Kiss Tamás
A júliusi hónapot evangélikus fesztiválok ölelésében élhetjük át. Az első héten „A föld sója” közép-európai keresztény találkozó gazdag ízvilágába kóstolhattunk bele, az utolsó héten pedig az immár 11. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozón frissülhetünk, töltekezhetünk fel a Mátrában.

Örömömre az idei nyáron a Déli Egyházkerületben négy ifjú lelkészt állíthatok szolgálatba. Öreg püspökként is beleborzongok még a lelkészavató/szentelő/ordináló liturgia utolsó mondatába, amikor az új szolgatárs fejére tett kézzel kimondhatom a „csattanót”: „Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére!”

A reformátori egyetemes papság elvét vallva hiszem, hogy ez az áldó mondat nemcsak ordinált lelkészeket érinthet meg. De vajon mitől lehetek áldás sokak üdvösségére? Pontosítsuk a kérdést: kitől lehetek, kitől lehetsz áldás mások számára? A választ keresve kapcsoljuk össze a két találkozó bibliai mottóját, az Ábrahámnak szóló teremtő igét: „...áldás leszel” (1Móz 12,2), és a tanítványokat megszólító, ugyancsak teremtő, jézusi igét: „Ti vagytok a föld sója.” (Mt 5,13)

A témáról bővebben olvashatnak az Evangélikus Élet 2016. július 24-én megjelenő számában.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál, a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a Digitalstand oldaláról.

Címkék: Égtájoló - Gáncs Péter -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!