Evangélikus lelkészek Hamel atya haláláról

Evangélikus lelkészek Hamel atya haláláról

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu,
Jacques Hamel atya bátor és elkötelezett ember volt, aki az egyházat szolgálata az utolsó leheletéig. A franciaországi Rouen külvárosában található templomban meggyilkolt katolikus pap tragikus haláláról evangélikus lelkészek is megemlékeztek.

A terror nem egyenlő az iszlám vallással

Mély megdöbbenéssel olvastam a híreket, hogy két álarcos ISIS Állam terrorszervezethez tartozó férfi a délelőtti katolikus misére rontott be a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray-ben Franciaországban. Késekkel támadtak a mise résztvevőire, a szertartást végző idős katolikus papnak elvágták a torkát, apácákat és több hívőt pedig túszul ejtettek, megsebesítettek.

Határozottan elítélem a támadást, amit a kereszténység elleni támadásként kell kezelni.

Azonban az Iszlám Állam terrorszevezetet nem lehet az iszlám vallással azonosítani. A kettő nem ugyanaz még akkor sem, ha a terroristák Allah nevét kiáltják amikor gyilkolnak.

Nem szabad, hogy a gyűlölet, és a bosszúvágy vezessen bennünket hívő keresztényeket a hívő muszlim közösségekkel szemben, mert biztosan ezt akarják az Iszlám Állam terrorszervezet részéről. Össze akarják ugrasztani a hívő keresztényeket és a hívő muszlimokat.

Azért imádkozom, hogy az Isten adjon erőt és bölcsességet mindnyájunknak, hogy megfelelően tudjuk kezelni ezt a tragikus eseményt.

Fischl Vilmos, Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára (forrás: Fischl Vilmos facebook-oldala)

A továbbiakat a KötőSzó blogon olvashatják.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!