Felkészülés

Felkészülés

Share this content.

Szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Böjt első vasárnapja e lapszámunk megjelenésének dátuma. Ehhez a keresztényként számunkra kiemelten fontos időszakhoz is próbáltunk tartalmas olvasnivalókkal szolgálni. Az igemagyarázatok mellett hadd ajánljam rögtön olvasóink figyelmébe az Élő víz rovat Böjti bújócska című írását is.

„Köszönöm” – sokszor megfeledkezünk erről a hálát kifejező szavunkról. A pszichológusok szerint… – de inkább olvassák el erről Boda Zsuzsa elgondolkodtató jegyzetét.

Egyházunk gyülekezeteit bemutató riportsorozatunk mostani állomásaként Győrt és környékét kerestük fel, bemutatjuk a Rába-parti, nemrég megújult Insula Lutheranát, és felkeressük az öttevényi leánygyülekezetet is.

Két – más-más miatt – fontos könyvet is ajánlok ezúttal. Esteledik, a nap már lemenőben címmel jelent meg a Robert Sarah bíborossal készült, a nyugati világ válságjelenségeiről szóló interjúkötet, amelyről Gáncs Péter nyugalmazott püspök írt.

A Luther Kiadó legújabb, Szerelemládikó, avagy a házasság dicsérete című könyve pedig egyaránt szól azoknak, akik épp lendülettel építik párkapcsolatukat, esküvő előtt állnak, de azoknak is, akik kissé megfogyatkoztak a hitben és a lelkesedésben. A Luther Márton házasságról szóló, tanulságos, egyúttal szórakoztató írásait összegyűjtő kötetet saját jegyzeteinkkel is kiegészíthetjük, egyénire formálhatjuk. A jegyesoktatást is kifejezetten jól kiegészítő olvasmány.

E számunkból sem maradt el Tallózó rovatunk, amelyben éppúgy szemezgettünk a rádióban elhangzott evangélikus tartalmakból, mint gyülekezeti újságokból, de az Evangélikus.hu portál és a Kötőszó evangélikus közéleti blog egy-egy írását is megtalálják olvasóink hasábjainkon.

Végül, de nem utolsósorban: az idei Oscar-díjas filmek szemléjét és értő elemzését kínáljuk – természetesen keresztény mércével.

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!