Az Egyházak Világtanácsa a teremtésért való imádságra szólított fel

Az Egyházak Világtanácsa a teremtésért való imádságra szólított fel

Share this content.

Forrás: oikoumene.org, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) arra szólította fel tagegyházait, hogy 2016. szeptember elsején imádkozzanak Isten csodálatos munkájának megmaradásáért – jelentette be a szervezet vezetője, Olav Fykse Tveit főtitkár, Genfben. Az imanapon katolikus, protestáns, ortodox és anglikán keresztények egyaránt részt vesznek.

Tveit arra szólította fel a világ kormányait, hogy csatlakozzanak a párizsi klímaegyezményhez és tegyenek lépéseket annak megvalósításáért. A gazdaságban el kellene már búcsúzni a fosszilis anyagok felhasználásától és ökológiailag tisztább energiaforrásokat kellene használnunk – hangsúlyozta a főtitkár.

Az ökumenikus pátriárka, I. Dimitrios még 1989-ben vezette be, hogy szeptember elsejét az egyházak a környezetvédelem/természetvédelem napjaként ünnepeljék meg. Az orthodoxok ezen a napon kezdik el új egyházi évüket, emlékezve Isten teremtésére.

Az Egyházak Világtanácsában összesen 350 egyház képviselteti magát, összesen 500 millió keresztény taggal. A katolikusok nem tagjai az EVT-nek.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!