Elfogadás és adás

Elfogadás és adás

Share this content.

Forrás: migorkat.hu, további fotó: Somogyi András
Miskolc – Az ökumenikus imahét záró alkalmát a minorita templomban tartották Miskolcon, a négy történelmi egyház vezetőjének részvételével.

Az ökumenikus imahéten Miskolcon, minden este más-más belvárosi templomban imádkoztak az egységért. Január 25-én a közös záró alkalmat a minorita templomban tartották, melyen az igehirdetés szolgálatát a négy történelmi egyház vezetője, dr. Orosz Atanáz görögkatolikus püspök, dr. Ternyák Csaba egri érsek, dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök és Pásztor Dániel református püspökhelyettes végezték.

Fabiny Tamás evangélikus püspök az elfogadás és adás szavakkal foglalta össze az imaalkalmak mondanivalóját az idézett apostoli szakasszal összefüggésben (ApCsel 28, 7-10). Életünkben mi is elfogadjuk a szeretetet, a biztonságot, de eljön az az idő, amikor nekünk kell majd adni és irgalmasságot gyakorolni. Erre kaptunk most példát – hangsúlyozta a püspök.

A teljes cikk itt olvasható.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!