Erős Vár FC: „a lehető legkomolyabban gondoljuk ezt a csapatot”

Erős Vár FC: „a lehető legkomolyabban gondoljuk ezt a csapatot”

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, Facebook.com/Erős Vár FC
Az Erős Vár FC 2015 decemberében alakult. Céljuk, hogy az evangélikus fiatalság új arcát mutassák meg, mind a világi mind pedig az egyházi embereknek. Interjú Fabiny Marcival, az EVFC elnökével, illetve játékos-edzőjével.

 Honnan jött az ötlet, hogy csapatot alapítsatok? Kik alkotják az EVFC együttesét?

– Mivel a csapat 23 játékosából nagyjából 15 régóta együtt rúgta a bőrt amatőr szinten, kispályán, ezért folyamatosan ott volt a levegőben, hogy egyszer összeállunk és alkotunk valami nagyot. Épp a norvég-magyar pótselejtező első meccsére hangolódtunk törzshelyünkön, a B1-Caféban nagyjából 8-10 jelenlegi csapattaggal együtt, amikor Schranz Áron fejéből kipattant a konkrét ötlet: Evangélikus FC. Ebben nyilván már benne van, kik is alkotják a csapatot: mindannyian az evangélikus egyházhoz kötődünk. A magot a két – egyébként egymással gyakran rivalizáló, de ennek a csapatban szerencsére semmi nyoma – leghíresebb budapesti evangélikus gimnázium, a Deák tér és a Fasor volt diákjai alkotják, de van több lelkészgyerek és teológushallgató is.

 Az elmúlt fél év rendkívül mozgalmas periódus volt a csapat életében. Mesélnél erről az időszakról?

– A legnehezebb feladatnak talán az bizonyult, hogy elhitessük az emberekkel, a lehető legkomolyabban gondoljuk ezt az egészet. Rengeteg segítséget kaptunk, amit ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek. Név szerint dr. Benkő Ingridet szeretném kiemelni, hiszen ha ő nem lenne, most biztosan nem a szezon első meccsére készülnénk ezerrel, de az Evangélikus Diakóniát is megemlíteném, hiszen mezeinkről ők fognak gondoskodni. A 'piszkosmunkát' jobbkezemmel, Áronnal végeztük el, volt, hogy három napig jártuk a várost a szükséges papírokért. Ezek azonban mind csak formai dolgok, az egész nem működhetne, ha nem dolgozna keményen együtt a 23 játékos hétről hétre fél éve.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!