Fabiny Tamás: Merjünk elindulni a hit útján!

Fabiny Tamás: Merjünk elindulni a hit útján!

Share this content.

Forrás: MTI, fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – Merjünk elindulni a hit útján, mert a bátorság ezen az úton különösen kifizetődik – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap Budapesten, a Rózsák terei evangélikus kollégiumban fogvatartottaknak és hozzátartozóiknak tartott istentiszteleten.

Az evangélikus püspök igehirdetésében arról beszélt: a húsvéti történetben a férfiak gyáván bezárkóznak, az asszonyok azonban bátrak és elindulnak a sírhoz, még ha nem is tudják, hogyan fogják elhengeríteni a sírt lezáró követ. 

Amikor odaérnek, az angyal azt mondja nekik, emeljék fel a fejüket, és mire visszanéznek, a követ elhengerítették – tette hozzá.

„Emeljük fel mi is a tekintetünket”, és akkor megtörténhet a csoda: „valaki, aki erősebb nálunk”, az „előttünk lévő” köveket is elhengerítheti – mondta Fabiny Tamás.

Kitért arra: az Ószövetségben még a testvérgyilkos Káinnak is megadja Isten a lehetőséget, hogy emelt fővel járjon, mert azt mondja, a „bűn ugyan az ajtó előtt leselkedik, de te képes vagy legyőzni azt”.

„Ne engedjünk tehát a csüggedés kísértésének, ne nézzük tehetetlenül a napok, hónapok, évek múlását, hanem legyünk felemelt tekintetű, bátor, Krisztusban és Istenben bízó tanítványok, és akkor velünk is megtörténhet a csoda” – fogalmazott Fabiny Tamás.

Az istentisztelet után közös ünnepi ebéden látták vendégül az eltávozáson lévő rabokat és hozzátartozóikat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!