Fabiny Tamás: Irakban a kereszténység ősi formájával találkoztunk

Fabiny Tamás: Irakban a kereszténység ősi formájával találkoztunk

Share this content.

Forrás: Echo TV, s4c.hu
A Közel-Keleten és Afrikában járt Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, ahol üldözött keresztények közösségeivel találkozott. Az Echo TV-nek nyilatkozva kifejtette: fontos, hogy szülőföldjükön segítsük a keresztény közösségeket, biztosítva, hogy ne kelljen elhagyniuk otthonaikat. Irakban az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen átadták a magyar evangélikusok adományát.

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntes munkatársaként az iraki Kurdisztánban járt Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, hogy a szervezet vezetőivel közösen átadja a magyar evangélikusok által az adventi időszakban gyűjtött tizenötmillió forintnyi adományt. A püspök elmondta: az evangélikusok segítségnyújtása kiegészíti a magyar kormány által többek között Tel-Aszkufban kifejtett segítő erőfeszítéseket. Az adományból tizenhét lakóház felújítását támogatják. A helyszínen olyan keresztény közösségek tagjaival találkozott, akiket korábban az Iszlám Állam terroristái üldöztek. Mint mondta, megrendítő volt olyan keresztény közösségek tagjaival találkozni, akik a 4–6. század óta a területen élnek. Irakban a kereszténység ősi mivoltával találkoztunk – számolt be a püspök. Hangsúlyozta: rendkívül fontos, hogy segítsük az ott született és ott élő keresztényeket, hogy ne kelljen elmenekülniük őseik földjéről.

A cikk folytatása a nigériai látogatásról itt olvasható.

Címkék: Fabiny Tamás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!