Fabiny Tamás püspök Pannonhalmán járt

Fabiny Tamás püspök Pannonhalmán járt

Share this content.

Szöveg: Csűry Csaba
Pannonhalma – 2020. augusztus 21-23. között XVI. alkalommal rendezték meg a Pannonhalmi Főapátságban az Arcus Temporum kulturális fesztivált, amelynek keretében három napon keresztül igen magas szintű lelki, zenei, irodalmi és egyéb kulturális programokat tartottak a bazilikában, a főkönyvtárban és az apátság egyéb épületeiben. A járványveszély miatt megfelelő elővigyázatossági intézkedések között volt együtt a szépszámú érdeklődő.

Az alkalmon felségével együtt részt vett Fabiny Tamás elnök-püspök is, aki baráti beszélgetést folytatott a szervezőkkel, egyebek mellett a képen Várszegi Asztrik emeritus főapáttal, Vashegyi Györggyel, a Magyar Művészeti Akadémia elnökével, Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval, Matusz Hugó perjellel, Batta András zenetörténésszel és az alkalom házigazdájával, Szamosi Szabolcs orgonaművésszel, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatójával valamint Erdődy Orsolyával a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatójával.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!