Fabiny Tamás a brüsszeli magyar gyülekezetben tartott istentiszteletet

Fabiny Tamás a brüsszeli magyar gyülekezetben tartott istentiszteletet

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu
Brüsszel – Advent 3. vasárnapján a brüsszeli magyar protestáns gyülekezetbe látogatott el dr. Fabiny Tamás, egyházunk külügyi munkáért is felelős püspöke. Meghívója a közösség lelkésze, dr. Remport Péter volt, aki 2007 óta a Belga Egyesült Protestáns Egyház lelkipásztora is.

A püspök előbb részt vett a denderleeuw-i gyülekezet holland nyelvű alkalmán, majd a magyar gyülekezet istentiszteleteinek helyet adó, Brüsszel központjában található, királyi kápolnában, Ézs 40,1-11 alapján prédikált. Az alkalmon keresztelőre is sor került, valamint adventi műsort adtak az Európai Iskola magyar tagozatának diákjai. Az istentiszteletet szeretetvendégség zárta. A püspök átadta a magyarországi protestáns egyházak köszöntését, és reményét fejezte ki, hogy évente egy alkalommal a Magyarországi Evangélikus Egyház tud szolgáló lelkészt küldeni a belga fővárosba. Az istentiszteleten mintegy 50 felnőtt és 30 gyermek vett részt. A gyülekezet legtöbb tagja az Európai Unió valamelyik szervénél dolgozik, de látogatják az alkalmakat már huzamosabb ideje Belgiumban élők, valamint Brüsszelben tanuló diákok, illetve Magyarországról, Erdélyből vagy a Felvidékről érkezett munkavállalók is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!