Fabiny Tamás és Prőhle Gergely Arany Jánosról

Fabiny Tamás és Prőhle Gergely Arany Jánosról

Share this content.

Videó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest – Mit jelent ma Arany János lírája? Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő válaszolnak.

Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök Arany János líráján keresztül az emberi kegy és isteni kegyelem kérdéséről beszél:

Prőhle Gergely országos felügyelő, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Arany János Toldiján keresztül a költő lírájáról, a szabadság fogalmáról vall:

Írók, költők, irodalmárok, zenészek és közéleti személyiségek, összesen kétszázan beszélnek Arany Jánosról, a költőhöz, műveihez fűződő emlékeikről, gondolataikról. Az interjúkat Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum készítette. Az összes videó itt érhető el: https://videotorium.hu/hu/channels/3138/arany-200

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!