Ne higgyük el, hogy Jézust ki lehet szorítani a világból!

Ne higgyük el, hogy Jézust ki lehet szorítani a világból!

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Ne higgyük el, hogy Jézust ki lehet szorítani a világból, hogy bármi hatalmasabb, mint ő – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján a budavári evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Az evangélikus püspök prédikációjában arról beszélt: a betlehemi jászolban fekvő Jézus látszólag kicsi, és a mai világban is sokszor parányinak és jelentéktelennek tartják. Valójában azonban Jézus mindennél nagyobb, ő a világ ura.

Ne higgyük el, hogy Jézusnál bármi erősebb vagy hatalmasabb, és ne higgyük el, hogy büntetlenül vissza lehet élni a földi hatalommal”. Mert a történelem végén majd visszatér Jézus az „apokalipszis fehér lovasaként”, mint a „királyok királya és az uraknak ura”.

„Ennek a Jézusnak a védettségében legyen áldott ünnepünk, ahol magunk is észrevesszük a kicsiket, a rászorulókat, az esendőket, és lehajolunk hozzájuk” – fogalmazott Fabiny Tamás.

Kitért arra: a Banksy álnéven ismert brit művész idén karácsony előtt szokatlan Szent Család-ábrázolást állított ki Betlehemben. A képen Mária, József és a kisded egy lövedékkel átlyukasztott betonfal előtt látható. A golyó ütötte lyuk csillagot formáz, ha pedig figyelmesen nézi valaki, felsejlik a golyónyomban a kereszt is.

Hozzátette: Betlehemben ma fallal kell védeni egymástól az embereket, mert az erőszak, a politika az emberek mindennapjaiba is beférkőzik. E fal árnyékában Jézus kicsinek látszik, valójában azonban minden ember alkotta falnál hatalmasabb.

A Jelenések könyvének egy szakaszát magyarázva szólt arról, Jézus e bibliai könyv szerzőjének látomásában lovasként, harcosként jelenik meg véráztatta ruhában. Az ő ruhájára azonban nem mások vére fröccsent, mint a harcosokéra általában, hiszen ő maga ontotta vérét másokért.

A betlehemi Jézus sorsát folytatják mindazok, akiket a hitük miatt üldöznek, akiknek miatta ontják vérüket – tette hozzá Fabiny Tamás.

Címkék: Fabiny Tamás - karácsony - 2019 -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!