Bírósági döntés: Farmert is hordhat és tetoválást is viselhet Jézus

Bírósági döntés: Farmert is hordhat és tetoválást is viselhet Jézus

Share this content.

Forrás: Unsere Kirche
Strasbourg – Az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése szerint a közerkölccsel összeegyeztethetőek azok a reklámplakátok, amelyek tetoválást és farmert viselő Jézust ábrázolnak. A céget, amely 2012-ben Vilniusban egy divatkollekciót kívánt így népszerűsíteni, pénzbeli büntetés megfizetésére kötelezték a litván hatóságok.

Strasbourg most ezt a döntést bírálta felül, amely kimondja, hogy a kirótt büntetés szembemegy a szabad véleménynyilvánítás jogával, és az ábrázolások, amelyeket többek közt a katolikus egyház is sérelmezett, a bíróság megítélése szerint nem minősíthetőek szélsőségesen megbotránkoztatónak. A plakátok alatt többek közt az alábbi szöveg olvasható: „Jézus, Mária! Mi van rajtatok?”

Címkék: Jézus - reklám - bíróság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!