Szerényebb volt idén a farsang a Johanneumban

Szerényebb volt idén a farsang a Johanneumban

Share this content.

Forrás: szedik.hu
Szombathely – Az idei évben, a megszokott közös zenés-táncos, mókás mulatságot kicsit szűkebb körben, mindenki a maga kis osztályán (idősek, fogyatékkal élők) tartotta.

A mentálhigiénés munkatársak az ápolókkal, az intézményünk lelkészével együtt még nagyobb lelkesedéssel készültek a farsangra, hogy mindenki picit részesüljön a „vígasság erejéből”, ami ugye erre az időszakra a régi néphagyomány szerint jellemző volt. Próbáltuk a jelenlegi korlátozások figyelembevételével mégis megünnepelni egy kis „bolond esküvővel”, tánccal, énekléssel, fánkkal és forralt borral (!) a farsangot.

Mind az idősek, mind a fogyatékkal élő lakóink meglepetésként fogadták a rendkívüli „esküvői szertartást”, jóízűen nevettek, nagy örömmel fogyasztották el a konyha frissen sült fánkját, illetve a lelkész asszony üdítő, saját készítésű forralt borát.

Köszönjük mindenkinek a kedves hozzáállást, segítséget!

A bezárt hónapok után a lakóink életébe végre sikerült egy kis mosolyt, vidámságot, jókedvet hozni, az pedig a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat!

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: farsang - Szombathely - Johanneum -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!