Farsang Luther módra

Farsang Luther módra

Share this content.

Szöveg: Horváth Balázs
Nyíregyháza – A hagyományokhoz híven 2018. február 20-án ismét megrendeztük az évi farsangi ünnepséget a nyíregyházi Luther Márton Evangélikus Kollégiumban. Idén egy csaknem négy órán át tartó programsorozat színesítette a kollégisták napjait.

A többségnek, főként a kilencedikeseknek és az őket irányító, segítő felsőbb éveseknek háromhetes felkészülési időszak állt a rendelkezésükre, hogy a keddi napra tökéletesen összeálljon minden lépés, minden mozdulat. A tavaly szeptemberi verébavató csoportjai megmaradtak, viszont az akkori előadásokhoz képest már újabb rövid jelenetet kellett kiagyalniuk a szereplőknek.

A fent említett napon 17 órakor indult a program a farsangi műsorokkal. Az addigra kellőképpen sminkelt, felöltöztetett és izgalommal teli elsősök jobbnál jobb, humoros produkcióikkal a társaikat és a tanáraikat is megnevettették. Az erős mezőnyben elmegyógyintézeti jelenet, Indul a bakterház remake és híradó-paródia is helyet kapott – az utóbbi el is nyerte az első helyet. A műsorvezetők jelmeze pedig csak hab volt a tortán: a helyi diákönkormányzat két tagja John Lennon és párja, Yoko Ono szerepébe bújt.

A vacsora után, 19 órától táncház mozgatta meg a fiatalokat: a kollégium néptáncosai ecsedi táncokat mutattak be, majd a közönséget is bevonták. Ezután diszkó következett, amelyen a nyíregyházi Sipkay Barna kollégium tagjai is részt vettek.

A szerző a nyíregyházi Luther Márton Evangélikus Kollégium diákja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!