Fasor 25: Nagyszabású ünnepséggel emlékeztek az újraindulásra – Beszámoló VIDEÓKKAL!

Fasor 25: Nagyszabású ünnepséggel emlékeztek az újraindulásra – Beszámoló VIDEÓKKAL!

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium újraindításának 25. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepi istentiszteletet tartottak 2014. szeptember elsején a Budapest-Fasori evangélikus templomban.

Az alkalmon igét hirdetett Gáncs Péter elnök-püspök. Utalt arra, hogy 1989-ben nem csak a fasori gimnázium indult újra, hanem egy folyamat kezdődött el, amelynek eredményeképpen jelenleg 43 oktatási intézménye van az evangélikus egyháznak.     

Köszöntőt mondott Balog Zoltán miniszter (EMMI), aki méltatta a vallásos nevelést, az egyházi oktatási rendszert. 

Glatz Ferenc akadémikus beszédében felhívta a figyelmet a lutheránus hit öt évszázados alapelveinek versenyképességére.

Hajdó Ákos igazgató az iskola jelenéről is beszámolt.

Az alkalmon a diákok zenei darabokkal működtek közre.

Csepregi András iskolalelkész megáldotta az új ötödikes és kilencedikes diákokat, valamint esküt tett az intézmény öt tanára is.

Ezután sor került dr. Bogsch Árpád szobrának felavatására az iskola földszinti aulájában, ahol köszöntőt mondott Bendzsel Miklós a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökének távollétében Dürr János, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöki főtanácsadója.

Az iskola dísztermében tartott fogadáson ünnepi köszöntőt mondott Prőhle Gergely országos felügyelő.

Hivatkozások: Az MTI tudósítása. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!