Középsulis KÖSZI HáziBulit tartottak a Fasorban

Középsulis KÖSZI HáziBulit tartottak a Fasorban

Share this content.

Szöveg: Tóth Lilla Eszter; fotó: Molnár Rozália, Nemes Anikó, Szloboda Borbála, Vilmánszki Borbála
Budapest – 2017. november 16-án a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) megrendezte első rendhagyó középiskolás HáziBuliját a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban, melyre közel hetven diák jött el. A résztvevők belekóstolhattak a szervezet életébe és programjainak hangulatába, táncolhattak, beszélgethettek, és megkóstolhatták az alkoholmentes koktélokat.

Hosszas szervezés előzte meg ezt a különleges  estét, hiszen most nem felnőttek voltak a főszervezők elsősorban, hanem mi, fiatalok, táborozók. Ez volt a mi első nagy projektunk.

Hogy kiket is takar ez a mi?  Minket, az ifiképzősöket, akik egyszer a KÖSZI táborvezetőivé válhatnak majd. Minket, akik nyaranta segítőként veszünk részt a KÖSZI gyakorlótáborában, illetve akik a Szívvel-Lélekkel Alapítvány ifjúságivezető-képző táborának résztvevői vagyunk. Még nyáron, a képzés alatt merült fel bennünk az ötlet, hogy csinálhatnánk egy bulit a kortársainknak, hogy többekhez eljuthasson az egyesület híre. Szeptemberben pedig, miután a KÖSZI és a fasori evangélikus gimnázium vezetői támogatásukat adták, nekifogtunk az előkészületeknek, hogy minden tökéletesen sikerüljön, mire eljön a nagy nap. Úgy gondolom, elértük a célunkat.

Sokaknak ismerős volt az épület, rengeteg fiatal jött el a program helyszínéül szolgáló gimnáziumból, ám akadtak bőven olyanok is, akik most először jártak ebben az intézményben. A hosszú lépcsősor csak kezdetben bátortalaníthatott el bárkit is, már a portánál egy nagyszerű buli ígéretes hangjait hallhatták a betérők. A belépésnél kedves KÖSZI-önkéntesek várták az érkezőket, akik a kapott szmájlipecséttel a mosolyra még a buli után is emlékezhettek.

A második emeleten, a díszteremben a tetőfokára hágott a hangulat: egész este szólt a zene, mindenki táncolt. A Just Dance dalaira és hangulatára mindenki a terembe sereglett, ez igen kellemes formája volt a kikapcsolódásnak és szórakozásnak. Az is megtalálta nálunk a helyét, aki szeretett volna egy kicsit elcsendesedni. Különféle társasjátékokkal, s az idősebbek körében is népszerű csillámtetkóval készültünk a pihenni vágyóknak. Itt mindenki találhatott magának beszélgetőpartnert, ismerkedhetett vagy informálódhatott a KÖSZI táborairól és alkalmairól is. A HáziBulira összeállt a KÖSZI Koktélbár csapata is, ahol tizennégyféle hűsítő, alkoholmentes ital közül választhattak a testi-lelki felfrissülésre vágyók. A bizonytalankodóknak segítségére szolgált egy-két lelkes KÖSZI-s, illetve a koktélválasztó molinó is.

Az est hangulatát legjobban a résztvevők tudták leírni, íme néhány vélemény:

„Nekem azért tetszett a KÖSZI-s buli, mert ki tudtam szabadulni a hétköznapok szürkeségéből, és egy jót tudtam bulizni a legjobb barátaimmal.”

Jó volt látni, hogy milyen összeszokott és barátságos a közösség a KÖSZI-ben.”

„Élvezetes társaság és hangulat volt jelen az egész buli ideje alatt.”

Úgy gondolom, hogy nem csak mi, szervezők, hanem a résztvevők is jól érezték magukat. Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

Ha te is szeretnél részese lenni ennek a társaságnak, akkor gyere el felnőtt, ifjúsági vagy gyerektáborainkba résztvevőnek vagy önkéntesnek. Várunk továbbá rendszeres évközi alkalmainkon, a KÖSZI Megálló istentiszteleten, a sajátélményű csoportos önismereti alkalmunkon, a Játszótéren, vagy a sodró lendületű előadásokkal összekötött, kötetlen beszélgetésünkön, az Útközbenen!

Honlapunk a www.koszi.net címen érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az aktuális programjainkról is. 

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról, kedveld a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett Középsulis KÖSZI HáziBuli a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziummal együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!