Fassang László jótékonysági koncertet ad a Deák téri evangélikus templomban

Fassang László jótékonysági koncertet ad a Deák téri evangélikus templomban

Share this content.

Forrás: papageno.hu, fotó: Csibi Szilvia
Budapest – A budakeszi evangélikus gyülekezet templomépítésbe kezdett. Az Ybl-díjas és Prima Primissima Díjjal is kitüntetett Benczúr László tervei alapján készülő templom pillérei a Kárpát-medencét, az öt világrészt és ezen területek keresztény vértanúit jelképezik majd. A templomépítést a Liszt Ferenc-díjas Fassang László jótékonysági orgonaestje is támogatja. Az egyedülálló hangversenyt állófogadás követi majd a Deák téri gyülekezet nagytermében.

Az est szervezői kérik a templom felépítéséhez a támogatást imádsággal, az orgonaest helyszínén pénzadománnyal, az Alapítvány számlájára történő átutalással, téglajegy vásárlásával, csekken történő befizetéssel, valamint emlékérmék megvásárlásával.

Az orgonaest időpontja: 2019. május 19. 18 óra
Helyszíne: Deák téri evangélikus templom (1052 Budapest, Deák Ferenc tér 4.)

Műsor:
P. Sweelinck: Kromatikus fantázia
Michelangelo Rossi: Toccata settima
Bach-Vivaldi: A-moll concerto BWV 593
Jehan Alain: Fantasmagorie
Ligeti György: Hungarian rock
Improvizációk bibliai témákra

További információk a koncertről, illetve az épülő templomról itt olvashatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!