Fával is segített a ménesbirtok

Fával is segített a ménesbirtok

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Cs. I.
Mezőhegyes – A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. társadalmi szerepvállalásának újabb eleme, hogy a cég a téli hónapokra tűzifával támogatta a történelmi egyházakat.

Lázár János kormánybiztos felkérésére az egyházak részéről felmerülő tűzifaigényt Tarkó Gábor képzési igazgató mérte fel. A katolikus plébánián három kisebb méretű cserépkályha működik, a Katolikus Karitász tűzifa adománnyal is segít elsősorban egyedül élő, nyugdíjas híveken.

A református egyház lelkészi hivatalát, a lelkészlakot is három nagyobb méretű cserépkályha fűti. Az evangélikus templomot gázzal fűtik, a mezőhegyesi a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség „leányegyháza”. Itt az egyházfiak számára adományként merült fel a tűzifaigény.

Az igényfelmérés után az egyházaknak 210 mázsa fát biztosítottak kiszállítva. Pap István Tibor vezérigazgató elmondta, a ménesbirtok dolgozói is vásárolhattak tűzifát, 50 százalékos kedvezménnyel. A társaság 1500 hektár erdővel rendelkezik, az innen kitermelt tűzifa a jövőben elsődlegesen a szociális támogatás céljait szolgálja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!