Fejlesztőjátékokat vehettek a tótkomlósi evangélikus óvodába

Fejlesztőjátékokat vehettek a tótkomlósi evangélikus óvodába

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Cs. I.
Tótkomlós – Az ökumenikus nyitottságú egyházi óvoda fenntartója a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség. Az intézmény 1992 óta működik, jelenleg két csoportban 20-20 fő a gyermeklétszám, és 4 evangélikus óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel.

A Tótkomlósi Evangélikus Óvoda elnyerte a Magyarországi Evangélikus Egyház által kiírt, Fogd a kezem közösen mindenkiért című pályázatot. Ennek keretében lehetőségük van pedagógiai asszisztens alkalmazására, fejlesztő-oktató játékok, eszközök, könyvek megvásárlására és programok rendezésére. A pályázat 2020 szep­temberében kezdődött és 2022-ben zárul.

Célja, hogy az óvodában egyenlő esélyeket biztosítsanak a kiemelt figyelmet igénylő gyerekeknek, mind a nevelés, mind az oktatás területén. A pályázat keretein belül olyan attitűdformáló programokat szervezhetnek, amelyek segítik az óvodában folyó integ­ráló tevékenységet.

Mint megtudtuk, a családokkal tervezett közös programokat az első félévben a Covid–19 vírus miatt nem lehetett megvalósítani, de bíznak abban, hogy a következő félévben már fogadhatják a hozzátartozókat is.

 

Hivatkozások: Cikk a Beol.hu oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!