Sok kicsi jó helyre megy – adománykuponok a Tesco áruházakban

Sok kicsi jó helyre megy – adománykuponok a Tesco áruházakban

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – A Tesco vásárlói május 6. és június 2. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtő kampányát. A kasszáknál kapható 250 forintos kuponok eladásából befolyt összeget a Tesco a Segélyszervezet számára ajánlja fel, akik az adományból hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatását és felzárkózását segítik.

Egy gyermek számára a legfontosabb a biztonságos családi háttér és a boldog gyermekkor. Vannak azonban olyan rászoruló gyermekek, akiknek a felhőtlen gyermekkor nem adatik meg: sokaknál az egészséges fejlődéshez szükséges alapvető feltételek is hiányoznak, és már egészen kiskorban jelentős hátrányokat szenvednek társaikhoz képest. Sok nélkülöző gyermek számára elképzelhetetlen egy szakkör vagy egy edzés is, sokszor még a tanulás feltételei sem adottak, nem is beszélve az önfeledt nyaralásról. Az ő helyzetükre hívja fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta minden tavasszal meghirdetett Felhőtlen gyermekkor kampánya, amelyet a Tesco – a Segélyszervezet stratégiai partnereként – évek óta támogat adománykuponok értékesítésével. A kasszáknál május 6. és június 2. között megvásárolható 250 forintos kuponokból befolyt összegből az Ökumenikus Segélyszervezet hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett nyári táborait támogatják és jelentősen hozzájárulnak a szervezet adományokból működő Kapaszkodó programjához is. Utóbbi programnak köszönhetően országszerte több mint 2000 gyermek kap rendszeres segítséget egyéni és közösségi fejlesztő foglalkozások keretében a felzárkózáshoz.

Tavaly a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtés során a Tesco vásárlói és a munkatársai – az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként – közel 34 millió forintot gyűjtöttek, míg a karácsonyi szeretet.éhség. kampányban több mint 66 millió forinttal segítették a Segélyszervezet munkáját.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekekért végzett munkájáról

Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt célkitűzése a nehéz körülmények között élő gyermekek támogatása, fejlesztése, felzárkózásuk elősegítése. E tevékenységet foglalja össze az ún. „Kapaszkodó” programja, amelynek keretében évente mintegy 2000 gyermek számára biztosít fejlesztő foglalkozásokat országos intézményhálózatában. A szegénység, bántalmazás vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvedő különböző életkorú gyerekeknek a Segélyszervezet személyre szabott fejlesztési folyamatot kínál. Fejleszti a szociális és tanulási készségeiket, mozgásukat, beszédkészségüket, hogy hozott hátrányaikat le tudják küzdeni és esély kapjanak a továbblépéshez. A rendszeres fejlesztő és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves- illetve sportfoglalkozás és pályaorientációs foglalkozás is. A „Kapaszkodó” program részeként az intézményekben zajló programokon túl a szervezet évek óta szervez nyári táborokat bántalmazott illetve hátrányos helyzetű gyermekek számára. A fejlesztő élménytáborok fontos színterei a traumák feldolgozásának, a felhőtlen, gondtalan szabadidő megtapasztalásának.

Tesco: Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!

Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 204 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 173 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2019. március végéig összesen közel 10 milliárd forint értékben, több mint 19 500 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat.

2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!