Félidejéhez érkezett az ökumenikusok kárpátaljai gyűjtése

Félidejéhez érkezett az ökumenikusok kárpátaljai gyűjtése

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Beregszász – Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. Szeptember 18-án országos pénzadománygyűjtést hirdettek a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászoruló családnak nyújthassanak segítséget a legnehezebb téli hónapok előtt. A figyelemfelhívás célját szolgálta a szeptember 22-én megrendezett 4. Beregszászi jótékonysági félmaraton is, ahol Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a segélyszervezet önkéntese vezetésével több száz versenyző állt rajthoz a szolidaritás és összefogás üzenetével.

A 10 nappal ezelőtt indult adománygyűjtés legfontosabb csatornája a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet segíteni. Minden kis segítség számít, hiszen csupán 30 hívás a 1353-ra már egy 7500 Ft értékű élelmiszercsomagot jelent, mely egy átlagcsalád 1-1,5 hónapra elegendő alapvető élelmiszer-szükségletét biztosítja. 70 hívásból egy nagyobb család számára válhat több téli hónapra elegendő tüzelőadomány, s mindössze 10 hívás kell ahhoz, hogy egy rászoruló gyermek csoportos fejlesztőfoglalkozáson vehessen részt. A www.segelyszervezet.hu oldalon vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással (a közlemény rovatban „Kárpátalja” megjelöléssel) pedig nagyobb összegekkel lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai családokat segítő tevékenységét.

A kampány első felében mintegy 20 ezren tárcsázták az adományvonalat, 5 millió forintot ajánlva föl a meghirdetett célra. Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mondva az eddigi adományokért azt reméli, hogy az október 7-ig tartó kampány második felében, azaz a következő 10 napban is sokan csatlakoznak az összefogáshoz, s még többen fogják hívni a 1353-as adományvonalat. A kampány október első hétvégéjén, a budapesti maratonon zárul, ahol a segélyszervezet jótékonysági futóközössége hívja fel a figyelmet a gyűjtésre Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, jószolgálati nagykövet vezetésével.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a ’90-es évek közepe óta van jelen Kárpátalján/Ukrajnában. Az 1998-as kárpátaljai árvíz nyomán létrehozott állandó beregszászi képviselete munkájának fókuszában ma már elsődlegesen a szegénység elleni küzdelem áll. Míg a sokgyermekes családokat, egyedülállókat, illetve időseket élelmiszerrel, higiénés szerekkel, egészségügyi eszközökkel és tüzelőanyaggal segíti, a gyermekek számára hetente több alkalommal tart fejlesztőfoglalkozásokat. A folyamatosan működő kárpátaljai programjai mellett a 2014-ben kialakult válság óta nemzetközi összefogás keretében belső menekülteknek és a háborús övezetekben élő családoknak is segítséget nyújt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!