Félnapos ünnep lesz Ausztriában a nagypéntek

Félnapos ünnep lesz Ausztriában a nagypéntek

Share this content.

Forrás: nepszava.hu
Bécs – „Se hús, se hal” – ez volt a legvisszafogottabb reakció az osztrák kormány döntésére a közelgő nagypéntekkel kapcsolatban.

Az Európai Unió Bírósága egy hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy eddig igazságtalanul kaptak az evangélikusok szabadnapot ezen a napon, amely számukra az év legnagyobb vallási ünnepe. Az európai testülethez egy ateista osztrák dolgozó fordult állásfoglalásért, hogy miért nem jár szabadnap ezen a napon a más vallásúaknak vagy a vallástalanoknak is. A néppárti-szabadságpárti kormányt sürgette az idő, idén április 19-én lesz nagypéntek, s addig határozni kell, mi legyen e hagyományos ünneppel. „Az ünnep legyen csak félnapos határoztak a politikusok , kezdődjék csak 14 órakor, addig pedig vallási helyzetétől függetlenül mindenki végezze a munkáját.” A döntés általános visszatetszést keltett. A legharagosabbak az evangélikusok, akiknek a délelőtti szertartás eddigi lehetősége kiesik. 

A cikk itt folytatódik.

Címkék: nagypéntek - Ausztria - döntés -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!