Felszabadult a legnagyobb keresztény város Irakban

Felszabadult a legnagyobb keresztény város Irakban

Share this content.

Forrás: bonumtv.hu
Hamdaníjá – Elvesztette a legnagyobb keresztény várost Irakban az Iszlám Állam. Kétévnyi megszállás után foglalta vissza az iraki hadsereg Hamdaníját a szervezettől. Ezt az iraki szárazföldi erők parancsnoka közölte.

Most megtisztítják a várost az ott rejtőzködő dzsihadistáktól, házról házra járva kutatnak utánuk. Visszaviszik Hamdaníjába a városi elöljárókat, hogy újra megnyithassák az állami intézményeket, és kidolgozzák a városi infrastruktúra helyreállításának tervét. A város keresztény közössége ugyanis a mintegy hetven kilométerre lévő Erbílbe menekült, miután a terrorszervezet még két évvel ezelőtt, 2014 augusztusában elfoglalta a várost.

Hivatkozások: VIDEÓ! -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!