Felszólalt az oltásellenesség ellen Seppo Häkkinen, Tapio Luoma és a finn pünkösdi egyház is

Felszólalt az oltásellenesség ellen Seppo Häkkinen, Tapio Luoma és a finn pünkösdi egyház is

Share this content.

Forrás: kotimaa.fi, kirkkojakaupunki.fi, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Helsinki – A Finnországi Evangélikus Egyház honlapján megjelent cikkben Seppo Häkkinen püspök az elmúlt hetekben a koronavírus-oltás körül megélénkülő társadalmi vita kapcsán elmondta, hogy az ész és vele az orvostudomány és a gyógyszerészet vívmányai (így az oltások is) Isten ajándékai. Rámutatott, hogy egyesek a Bibliára hivatkozva ellenzik az oltásokat, ám az Isten szavának ily módon való értelmezése hibás, az ehhez fogható hit egészségtelen.

A keresztény ember kötelessége az élet védelme és az embertársak iránti felelős magatartás – ezt segíti elő az oltási hajnladóság is. Hasonló véleményt fogalmazott meg Tapio Luoma érsek is, aki egy interjúban felelőtlenségnek nevezte az oltás megtagadását bibliai érvekre hivatkozva.

Karácsonykor a finn pünkösdi egyház is kiadott egy nyilatkozatot, amelyben élesen bírálják mindazokat, akik a Biblia tanításával ellentétesnek vagy a gonosz megtévesztő munkájának nevezik a koronavírus elleni oltási kampányt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!