Feltámadás

Feltámadás

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, szöveg: Lázár Zsolt
Szarvas – Ha itt a tavasz, akkor itt egy újabb színdarab a Szivárvány színjátszó csoporttól. Hiszen ilyenkorra minden évben elkészül egy újabb színdarab. Immáron 10. alkalommal. A legújabb zenés darab címe: Feltámadás, mely a világtörténelem legfontosabb eseményét sajátos szemszögből dolgozza fel.

A történet alapjait a Feltámadt című film adta. A főhős egy római katona, Clavius, aki egy tribunus, azaz magas rangú római tiszt, akit Pontius Pilátus megbíz azzal a feladattal, hogy nyomozza ki, Jézus halála után mi is történt valójában. Clavius ott volt a halálakor, de látta a feltámadást és a mennybemenetelt is. Ez teljesen megváltoztatta az életét. A történet során Jézussal feltámad a hite is, és új emberré válik. 

Minden színdarabban a csapat tagjai a legjobbra törekednek. Minden esetben saját zene készül a darabokhoz, amelyek Himer Péternek, az Ótemplom kántorának szerzeményei. Így talán természetes, hogy sok esetben a húsvéti korálok is hatással voltak ezekre az énekekre, zenékre. 

Gyönyörűek lettek a jelmezek és az egyedi a háttér, a díszlet. Sok újítást vitt bele Himerné Duló Erika az eddigi darabokhoz képest. Egyedi technikával csodálatos árnyjáték is készült a darabhoz. 

A gyermekek a színpadon és a templomban ismét valóságos színészekké lettek, akik korukat meghazudtoló módon teljesítettek. De talán nem is színészek voltak, hiszen sok esetben nem színdarabot játszottak, hanem a szereplőkön keresztül hitükről tettek bizonyságot.

Március 28-án Szentesen volt a bemutató a Kiss Bálint Református Általános Iskolában. Óriási izgalomban voltak a kis színészek, a rendező és a darab megálmodója is. A siker azonban nem maradt el. Vastaps volt a bemutató jutalma, és hatalmas elismerés a tanároktól és az igazgatótól. 

Március 29-én az Ótemplomban adták elő a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda felső tagozatának. A diákok csendben figyelték a darabot. És ez a csend annak volt köszönhető, hogy a darab minden egyes pillanatának mondanivalója eljutott a nézőkhöz. Hiszen az egész színjátszó szakkör bizonyságtétele ez a darab. Mikor a sikeres bemutatók végén egymás kezét megfogva elkiáltják magukat: Együtt megcsináltuk!, akkor ebbe az Isten segítségét is mindig beleérzik.

A Szivárvány színjátszó csoport tervezi, hogy minél több helyre eljusson ez a darab. Szeretnék, hogy mind több néző elgondolkodhasson erről a fájdalmasan induló témáról és arról a csodáról, melyet nem csak a tribunus, hanem minden ember átélhet a hite által. 

Isten áldása legyen ezen a csodálatos darabon! 

Hivatkozások: Képek 1. - Képek 2. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!