Felújítják a besztercei evangélikus templomot – A műemlék épület három évig nem lesz látogatható

Felújítják a besztercei evangélikus templomot – A műemlék épület három évig nem lesz látogatható

Share this content.

Forrás: kronika.ro. Fotó: taracalatei.ro
Beszterce – Elkezdődik a besztercei hétszáz éves evangélikus templom restaurálása, ezért a műemlék épület a következő három évben nem lesz látogatható – tájékoztat az Agerpres.

A templomot az Európai Unió 2014–2020-as Regionális Operatív Programja keretében újítják fel, amely körülbelül 13 millió lejjel finanszírozza a munkálatokat. A városvezetés arról tájékoztat, hogy a kivitelező már átvette a templomot, és rövidesen (várhatóan jövő héten) elkezdődnek az építőtelepet előkészítő munkálatok, ami zavarhatja a Beszterce főterén közlekedőket. A polgármesteri hivatal elnézést kér az átmeneti kellemetlenségért – olvasható a közleményben, amely szerint a Beszterce jelképének tekintett templom a munkálatok megkezdésétől három évig nem lesz látogatható.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: beszterce - templom -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!