Felvidéki hittantábor zajlott Sátoraljaújhelyen

Felvidéki hittantábor zajlott Sátoraljaújhelyen

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközség
Sátoraljaújhely – Négy felvidéki településről érkeztek evangélikus hittanosok a Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközség sátoraljaújhelyi vendégházba július közepén: Sajógömörről, Tornaljáról, Gömörhosszúszóról és Lőkösházáról (Levkuška), a diákokat kísérő szülőkkel, presbiterekkel, és felnőtt ifi tagokkal. Az utóbbi években bővülő és erősödő kapcsolat folytatása ez, hiszen az elmúlt években is szerveztek az ottani gyülekezetek ifjúsági tábort magyarországi és szlovákiai lelkészekkel és munkatársakkal közösen.

A tábort támogatta a Gyülekezeti és Missziói Osztály gyermek és ifjúsági pályázatával, hogy a résztvevők méltó körülmények között lehessenek.

A Felvidéki Missziós Központ a gyerekek étkeztetését, valamint a belépőjegyeket állta.

A tokaji gyülekezet kreatív elemekkel (Luther és Luther rózsa stencil festés) színesítette a reformációi emlékév témájából merítő programot.

Fontos volt a közös értékek és az evangélikus identitás megerősítése. A reformáció eseményeit tanulmányi verseny keretében sajátították el a gyerekek, illetve a magyar és a szlovák történelem, valamint a reformáció kapcsolatának megjelenítése is teret kapott. A felvidéki evangélikus gyülekezeti tagok az otthoni ízekkel varázsolták barátságossá a 7–12 éves gyermekek látogatta programokat.


A tábor záróakkordja egy közös istentisztelet volt a sátoraljaújhelyi evangélikus templomban, ahol az istentisztelet liturgiájában az összes gyermek részt vett. A tábor során megtanult énekekkel, a felnőttekkel közösen zártuk az alkalmat, melynek során a reformáció ökumenikus imaheti témáinak segítségével fejeztük ki, hogy az egymástól elválasztó emberi gyengeségeket Krisztus összekötő ereje felülírja, és közösségbe, Krisztus testvéreinek családjába fogja össze, amely határokon és nemzeteken is átível.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!