Fényfüzérekből formálták meg sztár önkéntesek a 1353-as adományvonal óriás számait

Fényfüzérekből formálták meg sztár önkéntesek a 1353-as adományvonal óriás számait

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Nem mindennapi látványossággal hívták föl a figyelmet a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és sztár önkéntesei a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésre: óriási fényfüzér-installáció formájában rakták ki a 1353-as adományvonal számait.

A tavaly Európa legszebb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika a járvány miatt elmarad, s így idén nem működhet az Ökumenikus Segélyszervezet emblematikussá vált mézeskalácsszív sütödés adománypontja sem a Szent István téren. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kiemelte: „Bár a vásár varázslatos hangulatát idén nélkülöznünk kell, az összefogásra most még nagyobb szükség van. Ezzel a látványos akcióval azt szeretnénk üzenni:  adományozni akár otthonról is lehet, aki teheti tárcsázza a 1353-as adományvonalat!”

Hogy az adományozás legegyszerűbb módjára felhívják a figyelmet, ezért a segélyszervezet sztár önkénteseivel a vásár girlandjaiból és világító díszítőelemeiből formázták meg a karitatív szervezet 1353-as adományvonalának számjegyeit. Az akcióba bekapcsolódott Kovács Koko István jószolgálati nagykövet, Wolf Kati, Rátonyi Kriszta és Katus Attila önkéntesek, Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója és Geszler Dorottya, az Advent Bazilika háziasszonya.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyprogramjait és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. 

Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat.

Lehet segíteni átutalással és csekken is a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is.

Tesco áruházakban december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, a nagyobb postákon pedig kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!