Ferenc pápa az újságírókhoz: Elég volt az álhírekből, adjunk helyet a jó híreknek!

Ferenc pápa az újságírókhoz: Elég volt az álhírekből, adjunk helyet a jó híreknek!

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Vatikáni Rádió
Róma – Ferenc pápa április 4-én az Apostoli Palota Pápák termében fogadta a német katolikus és evangélikus újságírók küldöttségét.

A megbeszélés megértést eredményez, megnyitja a távlatokat, az egymásra találás helyet ad a szabad és nyitott információcserének, a véleményeknek és az elemzéseknek – ezekkel a szavakkal fogadta Ferenc pápa a német püspöki konferencia, az evangélikus egyház és a közmédia képviselőiből álló delegációt a Vatikánban.

Ez a találkozó az egyházak és a közszolgálati rádió és televízió közötti élő párbeszéd jele – mondta a Szentatya, és arra buzdította az újságírókat, hogy tevékenységük során tényeket, és ne álhíreket közöljenek, legyenek objektívek ahelyett, hogy hírverést csapnának, törekedjenek a pontosságra ahelyett, hogy elnagyolt címeket adnak.

A pápa aggodalmának adott hangot olyan álláspontok miatt, amelyek tagadják az élethez való jogot, előtérbe helyezik az eutanáziát, elutasítják a társadalmi egyenlőséget és visszaélnek az emberi méltósággal. Rámutatott: ilyen helyzetben a közmédia felelőssége az, hogy határozottan állást foglaljon az emberi szabadság értékes java mellett az egyházak segítségével.

Ferenc pápa mindenkinek köszönetet mondott munkájáért. Azt tanácsolta, újságíróként állítsák az emberi személyt figyelmük középpontjába. Végül annak a kívánságának adott hangot, hogy az újságírók szolgálatából ne hiányozzanak soha a jó dolgok, a sok jó hír, amelyeket érdemes elmondani és amelyek reményt sugároznak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!