A fiatalabb amerikai polgárok kevésbé hisznek a Bibliában, mint az idősebb generáció tagjai

A fiatalabb amerikai polgárok kevésbé hisznek a Bibliában, mint az idősebb generáció tagjai

Share this content.

Forrás: evangelisch.de, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Washington – A George Barna Közvélemény-kutató Intézet felmérése szerint a fiatalabb amerikai polgárok kevésbé hisznek a Bibliában, mint az idősebb generáció tagjai. A 70 év felettiek 65 százaléka szerint a Biblia üzenetében való hit elég egy boldog és teljes élethez.

A 18 és 31 év közötti fiatalok ezt a felfogást mindössze csak 27 százaléknyian osztják, a 32 és 50 év közöttiek 40, az 51 és 69 közöttiek pedig 56 százaléka vallja ezt.

A március 30-án nyilvánosságra hozott vizsgálatot az Amerikai Bibliatársaság végeztette.

Az 50 év feletti amerikaiak kereken 60 százaléka szerint a Bibliának kevés befolyása van már a társadalomra. A 32 és 50 év közöttiek 51 százaléka is osztja ezt a nézetet. A 18 és 31 év közöttiek szerint 35 százalékban igaz ez.

A kutatás során ezer nőt és férfit kerestek fel telefonon és ezer embert kérdeztek meg az online segítségével.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!