Fidon Mwombeki lesz a főtitkára az Afrikai Egyházak Tanácsának

Fidon Mwombeki lesz a főtitkára az Afrikai Egyházak Tanácsának

Share this content.

Forrás: LWI, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna. Fotó: LWB/S. Gallay
Genf – Dr. Fidon Mwombeki lelkészt, a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) Missziói és Fejlesztési Osztályának igazgatóját választották meg az Afrikai Egyházak Tanácsának főtitkárává (All Africa Conference of Churches – AACC).

„Hálás vagyok azért a munkáért, melyet Fidon Mwombeki az LVSZ-nél végez” – mondta a világszövetség főtitkára, dr. Martin Junge az LWI-nek nyilatkozva.

„Ő felel a Lutheránus Világszövetség Missziói és Fejlesztési Osztályának feladataiért, ahol különösen is a globális misszión van a hangsúly. Szenvedéllyel végzi ezt a munkát, és szívvel-lélekkel a misszióért és Afrikáért dolgozik. Meg vagyok győződve róla, hogy az afrikai egyházak is profitálni fognak teljesítményéből.”

Mwombeki 2016 óta vezeti a Lutheránus Világszövetség Missziói és Fejlesztési Osztályát. Az LWI-nek elmondta, hogy hálás azért, hogy egy új pozícióra hívták el, de ezzel egy időben sajnálja is, hogy az LVSZ-nél folytatott tevékenysége gyorsabb véget ért, mint azt tervezte.

„Az LVSZ ugyanis a szívügyem, és örömet okoz az itteni munka. Hálás vagyok, hogy osztályunkon a munkatársakkal együtt tudtam dolgozni, és az egész irodának köszönöm, hogy támogattak. Javulást tudtunk elérni munkánkban. Főtitkár úr személyében hatékony támogatóra leltem. Fontos volt számomra azonban, hogy anyakontinensem hívását meghalljam és elfogadjam. Örülök annak, hogy a jövőben az afrikai egyházak és egyházak tanácsainak szolgálatában állhatok.”

Mwombeki (58) a Tanzániai Evangélikus Egyház lelkésze. Az LVSZ-nél végzett munkája előtt a wuppertali Egyesült Protestáns Misszió főtitkára volt. Azelőtt pedig a tanzániai egyház Észak-Nyugat Bokubai Egyházkerületének főtitkára. Mwombeki a minnesotai Szent Pál Evangélikus Szemináriumban bibliaegzegézisből doktorált. A California Coast Egyetemen pedig üzleti adminisztrációból szerzett mesterdiplomát.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!