Filmek mint imák

Filmek mint imák

Share this content.

Szöveg: Nagy Szabolcs
„A filmek sokfélék lehetnek: jelenthetik a világ elől való elvonulást, egy történelmi emléket, üzleti érdekeket vagy művészi önkifejeződést. Szeretném ehhez a sorhoz hozzátenni, hogy a filmek lehetnek imádságok is." – írja Josh Larsen, filmes szakíró és a Filmspotting podcast műsorvezetője nemrég megjelent, A filmek mint imák (Movies Are Prayers) című könyvében.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy némely keresztény körökben kialakult egyfajta ellenérzés a filmiparral kapcsolatban. Hogyha keresztény online felületeken „világi” filmekről számolnak be, szinte háború alakul ki arról, hogy mégis mekkora bűn ilyen „gyalázatos” filmeket nézni és ajánlani. Ezt a KötőSzó szerkesztői is megtapasztalták, amikor  Facebook oldalunkon szemléztünk egy németországi istentiszteletről szóló cikket, ahol a szolgálattévők Star Wars szereplőknek öltöztek be.

Alissia Wilkinson, a Vox és a Christianity Today kritikusa készített egy hosszú anyagot arról, hogy miért kell a legmagasabb besorolású (értsd 18+-os) filmekről kritikát írni és esetleg buzdítani keresztényeket, hogy nézzék meg azokat:

Szeretnénk kérdéseket feltenni ahelyett, hogy válaszokat adnánk. Szeretnénk, hogyha a keresztények a legbölcsebb beszélgetőpartnerek és kultúrateremtők lennének az egész földön. Szeretnénk ünnepelni a kiválót és temetni azt, ami rossz.”

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!