A finnországi Mikkeli Egyházkerület püspöki hivatalának dolgozói tettek látogatást a Dunántúlon

A finnországi Mikkeli Egyházkerület püspöki hivatalának dolgozói tettek látogatást a Dunántúlon

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – Kőszeg – A finnországi Mikkeli Egyházkerület püspöki hivatalának dolgozói tettek látogatást október 1. és 4. között a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületben. A tizenöt fős csapat Seppo Häkkinen püspök vezetésével először Kőszegre utazott, ahol részt vettek a szüreten, majd a hétvégét Győrben töltötték.

Szombaton a rövid városnézést követően megtekintették a kerületi székházat, és Szemerei János püspökkel tárgyaltak a testvérkerületi kapcsolat aktualitásairól is. Délután Pannonhalmára kirándultak. Vasárnap délelőtt részt vettek a győr-nádorvárosi templomban tartott istentiszteleten, amelyen seppo Häkkinen prédikált, majd közösen osztott úrvacsorát Szemerei János püspökkel és Szabó János helyi lelkésszel. 1Kor 1,4–9 alapján tartott igehirdetésében a finn püspök a hálaadás és az egymásért való imádság fontosságát emelte ki. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!