Finnországban jártak a szolnoki evangélikusok

Finnországban jártak a szolnoki evangélikusok

Share this content.

Forrás: iszolnok.hu
Riihimäki – A Szolnoki Evangélikus Egyházközség énekkarának 24 tagja a megyeszékhely finnországi testvérvárosában, Riihimäkiben járt az ottani evangélikus gyülekezet énekkarának meghívására. Fontos szempont volt, hogy ne csupán hivatalos jelleggel, hanem személyes szálak révén is épüljön a kapcsolat.

Minthogy Finnország lakosságának több mint kilencven százaléka evangélikus, és az egyház igen fontos szerepet játszik az ország kulturális, szociális és – természetesen – lelki életének alakításában, a látogatás során szempont volt, hogy tapasztalataikat megismerhesse a szolnoki csapat.

Így tehát Riihimäki és Helsinki nevezetességein és a táj szépségén túl a csoport bepillanthatott többek között az evangélikus gyülekezet és egyház sokrétű szociális munkájába, amely segítséget nyúlt például hitelcsapdába jutott embereknek, és az igazságosság érdekében igyekszik befolyással lenni az ország törvénykezésére is. Ugyanígy bepillantást nyerhettek az ott folyó ifjúsági munkába is, mely annál inkább érdekes, mivel a szolnoki evangélikus gyülekezet egy, a finn testvérekéhez hasonló ifjúsági ház létrehozásán fáradozik.

A látogatás záróeseménye a közös istentisztelet volt, amelyen Sirpa Viherä, a riihimäkii gyülekezet vezető lelkésze köszöntötte a szolnokiakat. A két énekkar külön-külön és együtt is szolgált, az igehirdetést pedig Győri Péter Benjámin szolnoki evangélikus lelkész, esperes tartotta.

Az igen barátságos és szeretetteljes vendéglátást várhatóan 2019-ben lesz módja Szolnok városnak és a szolnoki evangélikus gyülekezetnek viszonozni.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Szolnok - Finnország - Riihimäki -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!