A francia terrortámadásról beszélgettek dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel

A francia terrortámadásról beszélgettek dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel

Share this content.

Forrás: MTVA, hirado.hu, mediaklikk.hu
Budapest – Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akiknek többsége a volt francia gyarmatokról érkezett – mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódottak, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért esetenként radikalizálódnak – tette hozzá.

A szakértő szerint alaposan át kell gondolni az európai migrációs politikát, hiszen az események azt bizonyítják, hogy most már Nyugat-Európa biztonsága a tét. Fischl Vilmos úgy véli, a franciák abban hibáztak, hogy nem mérték fel, lehet-e egyáltalán integrálni az ilyen tömegben érkezőket.

Interjú 2018. március 23., péntek, 15:30  élő telefonbeszélgetés

Interjú 2018. március 23., péntek, 20:40  élő beszélgetés a stúdióban

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!