Focisták a rászorulókért

Focisták a rászorulókért

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Ferencvárosi Torna Club
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát népszerűsítették a hétvégi FTC–Diósgyőr futballmérkőzésen a zöld–fehér klub utánpótlás-labdarúgói és önkéntesek. A segélyszervezet és az FTC közös akciója rászoruló gyermekek tanévkezdésének megkönnyítését szolgálja.

Az Ökumenikus Segélyszervezet újabb közös kampányt szervezett stratégiai partnerével, a Ferencvárosi Torna Clubbal, ezúttal a DVTK elleni mérkőzésen, egy látványos megmozdulás keretei között. Az ökumenikusok az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében a tanévkezdésig 1000 rászoruló gyermeket támogattak minőségi tanszercsomagokkal országszerte, az ehhez szükséges pénzen felüli adományokból pedig év közben támogatják a gyerekek felzárkózását.
Ehhez a segélyakcióhoz csatlakozott az FTC, amely a Fradi Shopban gyűjtést szervezett, valamint a DVTK ellen megrendezett hazai mérkőzésen látványos, közös akcióval készült. A találkozó kezdetkor a klub utánpótlás-labdarúgói, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet résztvevői, csaknem 200 gyermek élőképként formálta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a lelátón.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával minden alkalommal 250 forinttal támogatják a telefonálók a segélyakció célját. A mérkőzés előtti megmozdulás célja az volt, hogy minél több ember figyelmét felhívják az akcióra és a telefonszámra, hiszen a tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek.
A 2012-ben elsőként meghirdetett augusztusi akció olyan családoknak segít, amelyek számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem. Ezen családok számára a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat.

A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet 2014-ben kötött egymással stratégiai együttműködési megállapodást, melynek keretében az elmúlt években számos alkalommal segítettek közösen a rászorulókon. Az akciók során több száz rászoruló részére osztottak ételt, gyűjtöttek meleg ruhákat rászoruló családoknak, valamint segítettek például a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!