Fokozott higiéniai intézkedések az iskolákban

Fokozott higiéniai intézkedések az iskolákban

Share this content.

Forrás: behir.hu, szöveg: Sipos Gábor
Békéscsaba – Az operatív törzs ajánlása alapján rendkívüli intézkedéseket rendelt el Magyarország kormánya. Az egyetemeken távoktatásban folytatódik a tanítás, viszont az előzetes hírekkel ellentétben nem rendeltek el tanszünetet az általános- és a középiskolákban. Ezekben az intézményekben az ajánlások szerint fokozott higiéniai intézkedéseket vezetnek be.

Az irányelvek szerint a békéscsabai általános és középiskolákban is a normál oktatási rendet követik egyelőre. A Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnáziumban és általános iskolában is komolyan veszik a figyelmeztetéseket. Az iskola egész területére kihelyeztek fertőtlenítő gélt tartalmazó adagolókat. A technikai személyzet és a pedagógusok speciális oktatáson vettek részt. A diákok a tanórákon sajátították el a higiénés teendőket, például a helyes kézmosás technikáját – mondta el a Behir.hu-nak az intézmény igazgatóhelyettese.

„A gyerekek számára oktatást tartottunk. Levetítettük azokat a filmeket, videókat, amelyekben a helyes kézmosásról és a higiénia betartásáról minden szükséges információt megszerezhetnek. Erről szóló plakátokat is minden tagintézményünkbe kihelyeztünk” – hangsúlyozta Juhász Ágnes.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!