Látható egyház a templom falain túl –Tabuk nélkül

Látható egyház a templom falain túl –Tabuk nélkül

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Kilépni a templom falai közül és megmutatni az egyházat szekuláris közegben is – ez lehet egy ilyen nagyszabású találkozó célja, mondta Fabiny Tamás, evangélikus püspök.

És valóban, a Föld Sója Közép-Európai Keresztény Találkozón téma lesz a menekült-helyzet, az egyházak jelene és jövője, vagy épp a reformáció hatása, de számtalan zenei és sport élmény is vár az érdeklődőkre. Július 7-10. között igazán ritka esemény résztvevői lehetünk Budapesten a Tüskecsarnokban.

 

A július 7-én 19 órakor mindenki számára nyitott és regisztrációhoz nem kötött ünnepi istentisztelettel induló találkozót először tartják Magyarországon.  A több ezer fős, nemzetközi esemény házigazdája a Magyarországi Evangélikus Egyház, mottója pedig a Máté evangéliumából jól ismert jézusi üzenet: „Ti vagytok a föld sója” (5,13). 

Továbbiak a KötőSzó blogon olvashatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!