Földrajz nélkül nincs Biblia! – Minden, amit a Szentföldről tudni akartál!

Földrajz nélkül nincs Biblia! – Minden, amit a Szentföldről tudni akartál!

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kovács Viktor
A Biblia sohasem önmagában áll. A mindenkori bibliaolvasónak ugyanis olvasata van, azaz ahogyan időben egyre távolodunk a Biblia korától, mindig másképpen, más szemmel értelmezzük a benne lévő információkat, üzeneteket. Ez viszonylag sűrűn előforduló téma a Biblia értelmezésével kapcsolatban. Azonban arról sokkal kevesebbet beszélünk, hogy például mi itt Magyarországon nemcsak időben vagyunk távol a Biblia keletkezési korától, hanem térben is messze vagyunk attól a közel-keleti miliőtől, amely a Szentírás történeteinek természetes közege.

A mai adásban arról beszélünk, hogy miként tud segítségünkre lenni a földrajz a Biblia üzeneteinek jobb megértése céljából. Sőt arra is rácsodálkozhatunk, hogy ha földrajzos szemmel nézünk egy-egy nagyon jól ismert bibliai szakaszra – például a 23. zsoltárra („Az Úr az én pásztorom…”) –, egészen új és friss jelentések bomlanak ki előttünk.

Az adás tartalma:

  1. A bibliai történetek lokációja
  2. A Szentföld domborzata
  3. A Szentföld éghajlata
  4. Növény- és állatvilág, mezőgazdaság
  5. Néhány „földrajzos” igehely

Hivatkozott adások:

A bibliatanulmányok lejátszási listája

 
 
Hivatkozások: Cikk a KötőSzó blogon. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!